Fitnah Akhir Zaman, Menyikapi Huru-Hara Dan Kekacauan Di Akhir Zaman

Fitnah Akhir Zaman, Menyikapi Huru-Hara Dan Kekacauan Di Akhir Zaman

RM32.00

Judul: Fitnah Akhir Zaman, Menyikapi Huru-Hara Dan Kekacauan Di Akhir Zaman
Penulis: Dr. Muhammad bin A.W. al-‘Aqil
Penerbit: Pustaka Imam Asy-Syafi’i
Berat: 690 gram
Muka Surat: 441 m/s (Soft Cover)

Terrorisme. Begitulah bunyi sebuah stigma yang akhir-akhir ini menjadi hantu dunia yang sangat ditakuti. Malangnya, stigma itu ditujukan kepada umat Islam. Manakan tidak, umat Islam yang dijuluki rahmatan lil’alamin ini kerunsingan dan kebingungan, tidak tahu mahu menjawab apa? Kerana realitinya, orang-orang yang terlibat langsung dalam kegiatan ekstrim tersebut hampir semuanya beragama Islam.

Stigmatisasi seperti ini semakin mengakibatkan kondisi umat Islam yang sebenarnya sudah kacau bilau menjadi semakin parah. Belum lagi memikirkan masalah umat ini yang bertompok-tompok. Kemiskinan dan keterbelakangan dalam pelbagai bidang bermaharajalela, kemaksiatan bertebaran di mana-mana, penjajahan oleh musuh yang kafir terjadi di banyak negara. Belum lagi masalah dalaman umat Islam berupa perpecahan umat, pertikaian sesama sendiri, bahkan saling mengkafirkan, menghina ulama, dan memberontak kepada penguasa, serta masalah-masalah lain yang dalam buku ini dikategorikan ke dalam fitnah.

Lantas apakah penyelesaiannya?

Buku ini ditulis untuk memberikan penyelesaian yang tepat dalam menyikapi fitnah-fitnah di atas sesuai dengan petunjuk Nabi dan nasihat para ulama generasi Salaf dalam menyikapi setiap fitnah yang mencengkam umat. Dengan mengikuti petunjuk buku ini, anda akan selamat dunia akhirat, InsyaAllah.

Daftar Isi:

=> Bab 1: Fitnah Dan Beberapa Hal Mendasar Yang Terkait Dengannya
=> Bab 2: Menyikapi Fitnah Secara Syari’i Dan Pengaruhnya Terhadap Individu Dan Umat
=> Bab 3: Sikap-Sikap Yang Bertentangan Dengan Manhaj Salaf Dalam Menghadapi Fitnah

Write a review

Note: HTML is not translated!
  • Bad
  • Good