(Buku Poket) Tuntunan Praktis Cara Bermanhaj yang Benar

(Buku Poket) Tuntunan Praktis Cara Bermanhaj yang Benar

RM5.00

Judul: Tuntunan Praktis Cara Bermanhaj yang Benar
Penulis: Abu Muhammad Ibnu Shalih bin Hasbullah
Penerbit: Pustaka Ibnu 'Umar
Berat: 50g
Muka Surat: 80 m/s

    Umat Islam pada ketika ini sedang berada dalam keadaan yang lemah hampir dalam kesemua bidang. Konspirasi orang-orang kafir, munafik dan orang-orang fasik telah berjaya mengepung mereka. Perancangan dan muslihat orang kafir disusun di setiap pelusuk dunia. Maka, kaum Muslimin berada dalam keadaan yang porak peranda, sama ada dari sudut kesatuan, fizikal dan pemikiran, keamanan, dan ketenteramannya. Bahkan ada beberapa negara kaum Muslimin yang dirampas. Mereka pun kehilangan harta, jiwa dan kebebasan yang dahulu dimilikinya.

    Tidak ada lagi jalan yang harus ditempuh oleh kaum Muslimin agar kembali kepada kejayaan selain mengikuti jalan yang pernah menjadikan generasi awal umat ini mencapai kejayaannya. Jalan itu ialah jalan atau manhaj Ahlus Sunnah wal Jama'ah. Jalan inilah yang akan mempersatukan kaum Muslimin dengan ikatan yang kuat sehingga mencapai kejayaan.

    Buku kecil ini menjelaskan dan mengajarkan langkah-langkah yang sederhana, praktikal dan mudah dan semoga Allah 'azza wa jalla memberi kemudahan-Nya untuk meraih jalan tersebut.

Write a review

Note: HTML is not translated!
  • Bad
  • Good